Jadłospis diety śródziemnomorskiej – catering pudełkowy

Prezentujemy jadłospis diety śródziemnomorskiej, którą możecie Państwo zakupić w formie cateringu pudełkowego z dowozem na terenie Lubina i w promieniu 10 km od miasta. Jadłospis został opracowany przez naszą dietetyczkę kliniczną Dominikę Czubaszek, z którą współpracujemy w Unikatonia SPA. Catering na wybrany okres możecie Państwo zamówić przez nasz sklep internetowy.

Catering Unikatonia SPA

Dieta 1650 kcal

Dzień 1
  • Śniadanie

    Omlet szarlotkowy z truskawkami
  • Przekąska

    Shake Snickers
  • Obiad

    Makaron al forno
  • Kolacja

    Krem z dyni z grzankami

Dzień 2
  • Śniadanie

    Miseczka wspaniałosci; chleb żytni razowy
  • Przekąska

    Banany z masłem orzechowym
  • Obiad

    Makaron z łososiem i szpinakiem
  • Kolacja

    Cukinia zapiekana z fetą i pomidorami

Dzień 3
  • Śniadanie

    Placuszki jogurtowe z prażonymi jabłkami i sosem karmelowym
  • Przekąska

    Deser z masłem orzechowym
  • Obiad

    Kurczak w sosie limonkowym
  • Kolacja

    Zupa meksykańska z batatami, kurczakiem i soczewicą

Dzień 4
  • Śniadanie

    Kanapki z pasta z fasoli i tuńczyka
  • Przekąska

    Deser Milka Bubble
  • Obiad

    Kasza bulgur z indykiem, kalafiorem i fasolką
  • Kolacja

    Sałatka z awokado i pieczonych batatów

Dzień 5
  • Śniadanie

    Kanapka z kozim serem
  • Przekąska

    Owsianka kokosowa z malinami; mięta zielona, świeża
  • Obiad

    Papryka faszerowana kaszą gryczaną
  • Kolacja

    Sałatka z kurczaka i awokado

Dzień 6
  • Śniadanie

    Placki/Omlet owsiany
  • Przekąska

    Zupa soczewicowa z batatami i jarmużem
  • Obiad

    Pesto z zielonego groszku; makaron bezjajeczny z semoliny
  • Kolacja

    Sałatka Caprese

Dzień 7
  • Śniadanie

    Kanapki z pastą jajeczną i czarnuszką
  • Przekąska

    Malinowy budyń jaglany
  • Obiad

    Cukinia faszerowana
  • Kolacja

    Racuchy z ricotty/sos pomidorowy/sałatka z cukinii

Dzień 8
  • Śniadanie

    Puszyste placki jogurtowe z jagodami
  • Przekąska

    Ciasto marchewkowe
  • Obiad

    Halibut z sosem chimichurri
  • Kolacja

    Panzanella – włoska sałatka z chleba, pomidorów i cebuli

Dzień 9
  • Śniadanie

    Śliwki pod owsianą kruszonką
  • Przekąska

    Placki dyniowo jabłkowe
  • Obiad

    Kaszotto z kaszy gryczanej z kurczakiem, szpinakiem, kapustą pekińską i porem
  • Kolacja

    Pieczone warzywa z kaszą i szpinakiem

Dzień 10
  • Śniadanie

    Jaglanka z pekanami i syropem klonowym
  • Przekąska

    Koktajl z jagód i nerkowców
  • Obiad

    Spaghetti po florencku z kurczakiem
  • Kolacja

    Sałatka z tofu i mango

Dzień 11
  • Śniadanie

    Pasta twarogowa z rzodkiewkami, szczypiorkiem i czosnkiem; chleb żytni razowy
  • Przekąska

    Jaglanka z figami, orzechami i miodem
  • Obiad

    Makaron z pesto/kurczak z czosnkiem i rozmarynem
  • Kolacja

    Kasza z warzywami i tofu

Dzień 12
  • Śniadanie

    Pasta jajeczna z awokado
  • Przekąska

    Placki ziemniaczane z łososiem i tzatzikami
  • Obiad

    Farfalle z grzybami/sałatka z serem pleśniowym
  • Kolacja

    Sałatka włoska

Dzień 13
  • Śniadanie

    Roladki z tortilli z grillowaną cukinią, awokado i hummusem
  • Przekąska

    Koktajl a`la Rafaello
  • Obiad

    Risotto z krewetkami
  • Kolacja

    Zupa marchewkowa z serem camembert

Dzień 14
  • Śniadanie

    Kanapki z zieloną pastą twargową
  • Przekąska

    Pudding ryżowy z cynamonem
  • Obiad

    Spaghetti po bolońsku
  • Kolacja

    Sałatka z figami

Dzień 15
  • Śniadanie

    Placuszki twarogowe z pesto
  • Przekąska

    Szpinakowe smoothie z awokado
  • Obiad

    Zapiekanka makaronowa z fasolką i pesto
  • Kolacja

    Sałatka ryżowa z ananasem i kukurydzą

Dzień 16
  • Śniadanie

    Twarożek z sałatką, chleb żytni razowy
  • Przekąska

    Borówki z jogurtem
  • Obiad

    Makaron z fasolką szparagową, gorgonzolą i szynką parmeńską
  • Kolacja

    Krewetki z imbirem na sałacie

Dzień 17
  • Śniadanie

    Omlet z halloumi
  • Przekąska

    Koktajl malinowy
  • Obiad

    Tajine z wołowiną
  • Kolacja

    Sałatka z komosy z pieczonym burakiem i kozim serem

Dzień 18
  • Śniadanie

    Kanapki z kozim serem
  • Przekąska

    Kasza jaglana, śliwki (różne gatunki), cynamon, erytrytol, mleko spożywcze 1,5% tłuszczu
  • Obiad

    Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym z kaszą
  • Kolacja

    Sałatka z winogronami i mozzarellą

Dzień 19
  • Śniadanie

    Grzanki caprese
  • Przekąska

    Koktajl bananowy z kakao
  • Obiad

    Risotto pomidorowe z gorgonzolą
  • Kolacja

    Sałatka z tofu i fasolką szparagową

Dzień 20
  • Śniadanie

    Pasta twarogowo-tuńczykowa
  • Przekąska

    Zapiekana owsianka
  • Obiad

    Cukinia, bakłażan, cebula, czosnek, oliwki czarne marynowane, konserwowe, kapary w puszce, pulpa pomidorowa (rozgniecione pomidory z pestkami w puszce)
  • Kolacja

    Krem z dyni z masłem orzechowym, chleb żytni razowy

Dzień 21
  • Śniadanie

    Omlet z warzywami
  • Przekąska

    Brownie z batatów
  • Obiad

    Risotto z owocami morza
  • Kolacja

    Sałatka Cesar

Dzień 22
  • Śniadanie

    Szakszuka
  • Przekąska

    Serniczek z borówką
  • Obiad

    Spaghetti bolonaise
  • Kolacja

    Sałatka z mango i awokado

Dzień 23
  • Śniadanie

    Omlet z fetą i szpinakiem; chleb żytni razowy; orzechy brazylijskie, suszone, nieblanszowane
  • Przekąska

    Jogurt stracciatella
  • Obiad

    Łosoś na szpinaku ze śmietanką i orzechami
  • Kolacja

    Sałatka z rukoli i śliwek

Dzień 24
  • Śniadanie

    Kanapka z jajkiem i awokado
  • Przekąska

    Sałatka z granatem i pestkami
  • Obiad

    Kurczak z kurkami i szpinakiem
  • Kolacja

    Placki z cukinii z fetą

Dzień 25
  • Śniadanie

    Omlet z suszonymi pomidorami i fetą
  • Przekąska

    Koktajl borówka, masło orzechowe
  • Obiad

    Makaron z bakłażanem i ciecierzycą w sosie pomidorowym
  • Kolacja

    Sałatka z rukoli z gruszką i serem pleśniowym

Dzień 26
  • Śniadanie

    Pasta twarogowa z&nbap;awokado
  • Przekąska

    Jabłko faszerowane ryżem z cynamonem
  • Obiad

    Krewetki w sosie limonkowo-kokosowym
  • Kolacja

    Zupa krem z brokułów z kurczakiem fetą i słonecznikiem; bagietki francuskie

Dzień 27
  • Śniadanie

    Omlet szarlotkowy z cynamonem
  • Przekąska

    Faszerowane pieczarki portobello
  • Obiad

    Pęczotto z indykiem i warzywami
  • Kolacja

    Tortilla z kurczakiem i sosem jogurtowym

Dzień 28
  • Śniadanie

    Kanapki z pastą z tuńczyka i fasoli
  • Przekąska

    Budyń waniliowy z kaszy jaglanej
  • Obiad

    Makaron z fasolką szparagową i boczkiem
  • Kolacja

    Sałatka z truskawkami

Dzień 29
  • Śniadanie

    Frittata
  • Przekąska

    Krem z zielonego groszku i zielonych warzyw
  • Obiad

    Wegetariański makaron bolonaise
  • Kolacja

    Papryka faszerowana mięsem i kaszą

Dieta 2000 kcal i 2300 kcal

Jadłospis obu diet zawiera takie same potrawy, catering różni się jedynie kalorycznością dań.
Dzień 1
  • Śniadanie

    Omlet szarlotkowy z truskawkami
  • II śniadanie

    Shake Snickers
  • Obiad

    Makaron al forno
  • Podwieczorek

    Ciasteczka owsiane
  • Kolacja

    Krem z dyni z grzankami

Dzień 2
  • Śniadanie

    Miseczka wspaniałości; chleb żytni razowy
  • II śniadanie

    Banany z masłem orzechowym
  • Obiad

    Makaron z łososiem i szpinakiem
  • Podwieczorek

    Koktajl brzoskwinia, banan, daktyle
  • Kolacja

    Cukinia zapiekana z fetą i pomidorami

Dzień 3
  • Śniadanie

    Placuszki jogurtowe z prażonymi jabłkami i sosem karmelowym
  • II śniadanie

    Deser z masłem orzechowym
  • Obiad

    Kurczak w sosie limonkowym
  • Podwieczorek

    Bułka z pastą twarogową
  • Kolacja

    Zupa meksykańska z batatami, kurczakiem i soczewicą

Dzień 4
  • Śniadanie

    Kanapki z pasta z fasoli i tuńczyka
  • II śniadanie

    Deser Milka Bubble
  • Obiad

    Kasza bulgur z indykiem, kalafiorem i fasolką
  • Podwieczorek

    Owsiane ciastka z czekoladą
  • Kolacja

    Sałatka z awokado i pieczonych batatów

Dzień 5
  • Śniadanie

    Kanapka z kozim serem
  • II śniadanie

    Owsianka kokosowa z malinami; mięta zielona, świeża
  • Obiad

    Papryka faszerowana kaszą gryczaną
  • Podwieczorek

    Paleo kulki mocy
  • Kolacja

    Sałatka z kurczaka i awokado

Dzień 6
  • Śniadanie

    Placki/Omlet owsiany
  • II śniadanie

    Zupa soczewicowa z batatami i jarmużem
  • Obiad

    Pesto z zielonego groszku; makaron bezjajeczny z semoliny
  • podwieczorek

    Ciastka bananowe z czekoladą
  • Kolacja

    Sałatka caprese

Dzień 7
  • Śniadanie

    Kanapki z pastą jajeczną i czarnuszką
  • II śniadanie

    Malinowy budyń jaglany
  • Obiad

    Cukinia faszerowana
  • Podwieczorek

    Kanapki z hummusem i sałatką śródziemnomorską
  • Kolacja

    Racuchy z ricotty/sos pomidorowy/sałatka z cukinii

Dzień 8
  • Śniadanie

    Puszyste placki jogurtowe z jagodami
  • II śniadanie

    Ciasto marchewkowe
  • Obiad

    Halibut z sosem chimichurri
  • podwieczorek

    Skyr z owocami
  • Kolacja

    Panzanella – włoska sałatka z chleba, pomidorów i cebuli

Dzień 9
  • Śniadanie

    Śliwki pod owsianą kruszonką
  • II śniadanie

    Placki dyniowo jabłkowe
  • Obiad

    Kaszotto z kaszy gryczanej z kurczakiem, szpinakiem, kapustą pekińską i porem
  • Podwieczorek

    Pudding chia z musem malinowym
  • Kolacja

    Pieczone warzywa z kaszą i szpinakiem

Dzień 10
  • Śniadanie

    Jaglanka z pekanami i syropem klonowym
  • II śniadanie

    Koktajl z jagód i nerkowców
  • Obiad

    Spaghetti po florencku z kurczakiem
  • Podwieczorek

    Brownie z batatów
  • Kolacja

    Sałatka z tofu i mango

Dzień 11
  • Śniadanie

    Pasta twarogowa z rzodkiewkami, szczypiorkiem i czosnkiem; chleb żytni razowy
  • II śniadanie

    Jaglanka z figami, orzechami i miodem
  • Obiad

    Makaron z pesto/kurczak z czosnkiem i rozmarynem
  • Podwieczorek

    Pudding ryżowy
  • Kolacja

    Kasza z warzywami i tofu

Dzień 12
  • Śniadanie

    Pasta jajeczna z awokado
  • II śniadanie

    Placki ziemniaczane z łososiem i tzatzikami
  • Obiad

    Farfalle z grzybami/sałatka z serem pleśniowym
  • Podwieczorek

    Deser Oreo z masłem orzechowym
  • Kolacja

    Sałatka włoska

Dzień 13
  • Śniadanie

    Roladki z tortilli z grillowaną cukinią, awokado i hummusem
  • II śniadanie

    Koktajl a`la Rafaello
  • Obiad

    Risotto z krewetkami
  • Podwieczorek

    Brownie z owocami
  • Kolacja

    Sałatka z figami

Dzień 14
  • Śniadanie

    Kanapki z zieloną pastą twargową
  • II śniadanie

    Pudding ryżowy z cynamonem
  • Obiad

    Spaghetti po bolońsku
  • Podwieczorek

    Deser – przekładaniec w szklance z owocami i muesli
  • Kolacja

    Zupa marchewkowa z serem camembert

Dzień 15
  • Śniadanie

    Placuszki twarogowe z pesto
  • II śniadanie

    Szpinakowe smoothie z awokado
  • Obiad

    Zapiekanka makaronowa z fasolką i pesto
  • Podwieczorek

    Bakłażanowe roladki z kaszą jaglaną
  • Kolacja

    Sałatka ryżowa z ananasem i kukurydzą

Dzień 16
  • Śniadanie

    Omlet z fetą i szpinakiem; chleb żytni razowy; orzechy brazylijskie, suszone, nieblanszowane
  • ii śniadanie

    Jogurt stracciatella
  • Obiad

    Łosoś na szpinaku ze śmietanką i orzechami
  • podwieczorek

    Makaron ryżowy z kurczakiem
  • Kolacja

    Sałatka z rukoli i śliwek

Dzień 17
  • Śniadanie

    Kanapka z jajkiem i awokado
  • II Śniadanie

    Sałatka z granatem i pestkami
  • Obiad

    Kurczak z kurkami i szpinakiem
  • Podwieczorek

    Makaron z cukinią i krewetkami
  • Kolacja

    Placki z cukinii z fetą

Dzień 18
  • Śniadanie

    Omlet z suszonymi pomidorami i fetą
  • II Śniadanie

    Koktajl borówka i masło orzechowe
  • Obiad

    Makaron z bakłażanem i ciecierzycą w sosie pomidorowym
  • podwieczorek

    Fusilli z kurczakiem i ziołowym ragout
  • Kolacja

    Sałatka z rukoli z gruszką i serem pleśniowym

Dzień 19
  • Śniadanie

    Pasta twarogowa z awokado
  • II Śniadanie

    Jabłko faszerowane ryżem z cynamonem
  • Obiad

    Krewetki w sosie limonkowo-kokosowym
  • Podwieczorek

    Komosa ryżowa z mozzarellą
  • Kolacja

    Zupa krem z brokułów z kurczakiem, fetą i słonecznikiem; bagietki francuskie

Dzień 20
  • Śniadanie

    Omlet szarlotkowy z cynamonem
  • ii Śniadanie

    Faszerowane pieczarki portobello
  • Obiad

    Pęczotto z indykiem i warzywami
  • Podwieczorek

    Krem z cukinii z krewetkami; bagietki francuskie
  • Kolacja

    Tortilla z kurczakiem i sosem jogurtowym

Dzień 21
  • Śniadanie

    Kanapki z pastą z tuńczyka i fasoli
  • II Śniadanie

    Budyń waniliowy z kaszy jaglanej
  • Obiad

    Makaron z fasolką szparagową i boczkiem
  • Podwieczorek

    Bakłażan grillowany z mięsem mielonym
  • Kolacja

    Sałatka z truskawkami

Dzień 22
  • Śniadanie

    Frittata
  • ii Śniadanie

    Krem z zielonego groszku i zielonych warzyw
  • Obiad

    Wegetariański makaron bolonaise
  • Podwieczorek

    Ciasto bananowe
  • Kolacja

    Papryka faszerowana mięsem i kaszą

Dzień 23
  • Śniadanie

    Twarożek z sałatką, chleb żytni razowy
  • II Śniadanie

    Borówki z jogurtem
  • Obiad

    Makaron z fasolką szparagową, gorgonzolą i szynką parmeńską
  • Podwieczorek

    Ciasteczka owsiane
  • Kolacja

    Krewetki z imbirem na sałacie

Dzień 24
  • Śniadanie

    Omlet z serem halloumi
  • II Śniadanie

    Koktajl malinowy
  • Obiad

    Tajine z wołowiną
  • Podwieczorek

    Aromatyczna zupa pomidorowa z mozzarellą
  • Kolacja

    Sałatka z komosy z pieczonym burakiem i kozim serem

Dzień 25
  • Śniadanie

    Kanapki z kozim serem
  • II Śniadanie

    Kasza jaglana, śliwki (różne gatunki), cynamon, erytrytol, mleko spożywcze  1,5% tłuszczu
  • Obiad

    Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym z kaszą
  • Podwieczorek

    Paleo kulki mocy
  • Kolacja

    Sałatka z winogronami i mozzarellą

Dzień 26
  • Śniadanie

    Grzanki caprese
  • II Śniadanie

    Koktajl bananowy z kakao
  • Obiad

    Risotto pomidorowe z gorgonzolą
  • Podwieczorek

    Deser Oreo
  • Kolacja

    Sałatka z tofu i fasolką szparagową

Dzień 27
  • Śniadanie

    Pasta twarogowo-tuńczykowa
  • II Śniadanie

    Zapiekana owsianka
  • Obiad

    Cukinia, bakłażan, cebula, czosnek, oliwki czarne marynowane, konserwowe, kapary w puszce, pulpa pomidorowa (rozgniecione pomidory z pestkami w puszce)
  • Podwieczorek

    Zielone chia smoothie
  • Kolacja

    Krem z dyni z masłem orzechowym, chleb żytni razowy

Dzień 28
  • Śniadanie

    Omlet z warzywami
  • II Śniadanie

    Brownie z batatów
  • Obiad

    Risotto z owocami morza
  • Podwieczorek

    Kakaowo-kawowe bananowe smoothie
  • Kolacja

    Sałatka Cesar

Dzień 29
  • Śniadanie

    Szakszuka
  • II Śniadanie

    Serniczek z borówką
  • Obiad

    Spaghetti bolonaise
  • Podwieczorek

    Panna cotta z mrożonymi malinami
  • Kolacja

    Sałatka z mango i awokado
ul. Zielonogórska 1
Lubin
© unikatonia concept spa & wellness   |  designed & made with love by hotmilk design studio